Rakennetaan Stadia fiksusti!

Kuten seuraajani tietävät, olen usein ja paljon ottanut kantaa huonoon sisäilmaan. On siis luonnollista jo senkin takia, että otan kantaa fiksun rakentamisen puolesta.

Sitoudun vastuullista rakentamista -kampanjaan.

Tullessani valituksi, lupaan edistää seuraavia asioita:

Sosiaalinen vastuu julkisessa rakentamisessa

  1. Työehtosopimuksia, työlainsäädäntöä ja työturvallisuusmääräyksiä on noudatettava kuntien ja kaupunkien työmailla. Jokaisella on oikeus tasa-arvoiseen, turvalliseen ja oikeudenmukaiseen työpaikkaan. Rakennuttajan ja pääurakoitsijan on kannettava vastuunsa työmaan turvallisuudesta.
  2. Kuntien ja kaupunkien rakennushankkeissa on työllistettävä talousalueen vaikeasti työllistyviä rakentamisen ammattilaisia, mm. vastavalmistuneita ja ikääntyneitä rakentajia.
  3. Työehtojen noudattamisen valvonta on mahdollistettava rajaamalla alihankintaketjutus kilpailutuksen yhteydessä yhteen portaaseen. Pitkä alihankintaketju mahdollistaa palkkadumppauksen ja työntekijöiden hyväksikäytön ja syrjii rehellisiä kotimaisia yrityksiä.

Terveellinen ja ekologinen julkinen rakentaminen

  1. Julkisten rakennusten energiatehokkuutta ja taloudellisuutta on edistettävä rakentamisessa, sekä uudishankkeissa että korjausrakentamisessa.
  2. Verovaroilla toteutettavan rakentamisen tulee tuottaa turvallisia ja terveellisiä julkisia rakennuksia. Vanhojen virheiden korjaamista on jatkettava mm. homekorjausten muodossa.
  3. Laadukkaan ja vastuullisen rakentamisen tulevaisuus on varmistettava tasokkaalla ja riittävällä rakentamisen alan koulutuksella, joka varmistaa alan osaajien riittävyyden työmarkkinoilla.

Rakentamisessa, kuten kaikessa muussakin, pätee sääntö: Ongelmien ennaltaehkäisy tulee halvemmaksi kuin ongelmien korjaaminen. Fiksu rakentaminen on terveysteko ja ilmastoteko.

Rakentamisessa tulee myös ottaa huomioon, että luontoa tai/ja historiallisia paikkoja ei tuhota. Esimerkiksi Keskuspuistoa tai Malmin lentoasemaa ei tietenkään pidä tuhota. Helsingin ei tarvitse olla miljoonakaupunki hinnalla millä hyvänsä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s