Viikko vaaleihin!

Tänään on tasan viikko vaaleihin, eli vaalikampanjaa jäljellä vajaa viikko. Kampanjoitu on mm. Hakaniemessä, Kampissa, Malminkartanossa, Konalassa, Kannelmäessä, Malmilla, Itäkeskuksessa, Rastilassa, Mellunmäessä, Laajasalossa, Herttoniemessä, Vuosaaressa, Lauttasaaressa, Ruoholahdessa, Siltamäessä ja Jakomäessä. Minä ja upea kampanjatiimini olemme jakaneet yhteensä yli 6000 vaalimainosta tähän mennessä. Olen ollut mielenkiintoisissa paneeleissa, ja muutaman kerran Ylen ohjelmissakin. Tässä linkki kahteen niistä: ”Nadde förstör världen” (suomenkielinen tekstitys) https://arenan.yle.fi/1-65304205 ja vaaliväittelystä ”Slaget efter tolv”:ssa löytyy tallenne täältä: https://svenska.yle.fi/a/7-10030959

Vaaliteltoilla on enimmäkseen oikein hauska olla (vaikka välillä on kuin jääpalikka kun kotiin palaa). Ei koskaan voi tietää millaisia kysymyksiä tulee eteen ja se tekee siitä hommasta mielenkiintoista. Lisäksi saa kuulla miten ongelmat meidän yhteiskunnassamme vaikuttavat erilaisiin ihmisiin arjessa. Onko jokin vaaliteltoilla erilaista verrattuna viime (2019) eduskuntavaalikampanjaan? Ainakin on huimasti lisääntynyt se määrä ihmisiä, jotka aloittavat keskustelun ”olen ennen aina äänestänyt kokoomusta/keskustaa/demareita, mutta NYT on aika äänestää perussuomalaisia!”.

Tässä muutama esimerkki kysymyksistä teltoilla ja vastaukseni niihin:

Hoitajien pakkorokotukset?

– en kannata ja perussuomalaiset on puolueena niitä vastustaneet johdonmukaisesti

Reuman hoito Suomessa?

– oli kamala virhe lakkauttaa reumasairaala, siellä oli keskitetty laadukas osaaminen sairauden hoidossa, ja samalla myös vertaistuki. Tulisi palata siihen, että keskitetään laadukas hoito erikoissairaanhoidossa (ainakin tietyissä sairauksissa) sen sijaan, että ympäri maata samasta sairaudesta kärsivät saavat hyvin eri tasoista hoitoa.

Nuuska?

– jos minusta olisi kiinni laillistaisin sen myynnin Suomessa. Saataisi verot talteen siitäkin. Vaalilupausta en tosin tästä voi tehdä, sillä se ei olisi mikään helppo nakki saada läpi.

Hoitajapula, eikö sitä ratkaista maahanmuutolla?

– Ei ratkaista. Eikä kielitaitovaatimuksia tule höllentää vaan päinvastoin. Ei ole ainoastaan potilasturvallisuuden kannalta tärkeä, että kielitaito on hyvä, se ei ole oikein myöskään suomalaisia hoitajia kohtaan, jotka joutuvat paikkailemaan ulkomailta tulleita kollegoitaan. Suomalaiset hoitajat ovat jo äärirajoilla jaksamisessa monin paikoin ja korvaukseksi saa palkan, jolla ei tule (lähihoitaja) tai juuri ja juuri tulee toimeen (sairaanhoitaja) pk-seudulla. Soteen on laitettava lisää rahaa, mutta työhyvinvointia pitää parantaa soten sisällä, ja se ei parane sillä, että kollegat ympärillä eivät hoida työtänsä kunnolla kieli -ja kulttuurimuurin vuoksi.

Ruotsinkieli, miksi olette vihamielisiä sitä kohtaan?

– (vastasin ruotsiksi) Emme ole vihamielisiä ruotsinkieltä tai suomenruotsalaisia kohtaan. Meitä on puolueessa aktiiveina ruotsinkielisiä ja äänestäjien parissa yhä enemmän. Puolueena olemme ainoastaan kritisoineet pakkoruotsia. On niin molempien kansalliskielten kannalta tärkeä vastustaa tahoja, jotka uhkaavat niitä. Eikö se kerro jotain meidän puolueestamme, että (nykyinen ja entinen) puheenjohtajamme puhuu selkeää ruotsia, mutta esim. SDP:n puheenjohtaja Marin ei suostu vastaamaan ruotsiksi edes yksinkertaiseenkaan kysymykseen?

Millainen se Riikka on oikeasti, ettei vaan pettäisi kuin Soini ja ne muut?

– Riikka on uskomattoman paljon älykkäämpi, rationaalisempi ja luotettavampi kuin Soini ja tämän porukka. Selkärankaa löytyy, sisua vaikka muille jakaa ja sen lisäksi kykyä keskustella aikuismaisesti yli puoluerajojen. Kokemuksesta tiedän, että Riikka on esimiehenä kannustava, empaattinen ja joustava. Minulla on hyvin vankka luottamus siihen, että pääministerinä Riikka pitäisi kiinni tärkeimmästä periaatteesta; eli siitä, että suomalainen tulee ensin.

Mites kun Suomessa raiskaajat selviää teoistaan sakoilla?

– Niin, tämähän on käsittämätöntä ja täysin oikeustajun vastaista. Etenkin seksuaali- ja väkivaltarikosten rangaistusten vähimmäisrangaistusta tulee koventaa. Tämä ”Suostumus-laki” tuskin korjasi kauheasti mitään, pahimmassa tapauksessa sitä käytetään väärin, syyttömät ihmiset joutuvat oikeuden eteen ja jo valmiiksi ylikuormittunut Oikeuslaitos saa kärsiä. Tietenkin meidän tulee karkottaa maasta sellaiset ulkomaalaiset, jotka täällä rikoksia tekevät. ”Raiskaahan ne suomalaisetkin!” – kyllä, ja heissä on jo aivan liikaa, emme tarvitse yhtäkään importoitua rikoksentekijää kuormittamaan meidän jo ylikuormittunutta oikeuslaitosta ja Rikosseuraamuslaitosta.

Matokalliosta/Keskuspuistosta/Kartanonmetsästä/Lauttasaaren rannoista ei välitetä vaikka kuinka luontoarvoista puhutaan!

– Niinpä! tästä olen puhunut vuosikausia, että on käsittämätöntä, että puolueet, jotka paasaavat ilmastoteoista eivät kuitenkaan aidosti puolusta kaupunkimetsiä ja ylipäätänsä luontoamme kaupungissamme. Vihreät ja kokoomushan ovat Helsingin johdossa ja heidän aikana on tehty käsittämättömiä päätöksiä rakennuttaa paikkoihin, joissa on luontoarvoja. Itseasiassa jopa historiallisia ja huoltovarmuusarvoja kun ajatellaan Malmin lentokenttää. Helsingistä muuttaa pois veronmaksajia, etenkin perheitä, ja tänne muuttaa maahanmuuttajia. Onko siis tarkoitus tuhota meidän luontomme sen vuoksi, että saataisi lisää kaupungin kustantamia asuntoja maahanmuuttajille? Ei ole kenenkään etu slummiuttaa kaupunginosiamme ja vähentää viihtyvyyttä jyräämällä meidän luontomme asuntojen tieltä.

PALJON kohtaamisia ollut jo tähän mennessä kampanjaa. Viimeinen viikko edessä ja mielellään saa laittaa vinkkejä siitä missä olisi hyvä olla ja millaista vaalitempausta toivoisit. Kuten someen kirjoitin: Kiitos jo tässä vaiheessa kaikille tukijoille ja tsemppaajille! Kiitos viesteistä, joissa olette kertoneet kallisarvoisen äänenne tulleen tai tulevan minulle. Vähän kun alkaa väsyttää, niin teidän viestinne antavat energiaa enemmän kuin pannullinen kahvia, kiitos!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s