Rädda Finland!

Som tvåspråkig får jag konstant frågor om varför jag är med i Sannfinländarna. Själv tycker jag inte det är något konstigt alls med det, men jag är ju nog medveten om att fördomarna mot vårt parti sitter hårt fast. Jag är stolt över min tvåspråkiga finländskhet och jag känner mig trygg med Sannfinländarna.

Också under detta val (som i alla mina föregående val) har jag deltagit i en del svenskspråkiga valdiskussioner, bl.a på YLE i Slaget efter tolv: https://svenska.yle.fi/a/7-10030959. Dessutom hade jag äran att prata med Nadde på Yle X3M: https://arenan.yle.fi/1-65304205 och till och med varit med på Watt Nytt, som menat för 10-12 åriga tittare: https://areena.yle.fi/1-65437514

Vad står då Sannfinländarna för? Frågar du någon med alldeles knasiga fördomar svarar ju han/hon att ”rasism och hat mot svenskspråkiga!”. Men om du vill påriktigt veta svaret, så läs gärna vidare i dettta blogginlägg. Sannfinländarnas alla politiska program hittar du på finska här: https://www.perussuomalaiset.fi/tietoa-meista/puolueohjelma/

På svenska i mycket korthet och förenklat:

Vi börjar med det viktigaste, i allt: Sannfinländarna står alltid för värnandet av Finlands nationella intressen.

Försvars- och utrikespolitik: Vi vill ha ett starkt försvar. Samarbete med andra nordiska länder och hoppeligen snart NATO. Medlemskapet i NATO tar dock ändå inte bort behovet av att fortsättningsvis ha ett starkt nationellt försvar. Vi ska vara internationella, men inte låta andra blanda sig i i våra nationella ärenden. Vi ska sträva till att nå mer självförsörjande, beredskap och minska allt beroende av speciellt Ryssland och Kina.

Kriminalpolitik: Just nu har vi en situation där t.o.m brutala våldsbrott inte leder till tillräckligt hårda straff. Vi vill skärpa på strafflagen, speciellt då det gäller våld -och sexualbrott. Vi vill sänka straffsrättsåldern till 14 år. Vi vill skicka bort utlänningar från Finland som begår grova brott. Vi ska inte ha straffrabatter, det ska inte vara ok att göra 3 bortt och få straff för bara 2. Personligen har jag också talat mycket om problemet med resurserna i fängelserna. Det har också partiets ordförande Riikka Purra gjort. Just nu är det alldeles för ofta otryggt för personalen i fängelserna och dessutom får fångerna inte den rehabiliterande vård de behöver p.g.a resursproblem. Dessutom har vi talat mycket om resurserna överhuvudtaget inom Finlands interna säkerhet. Vi är efter alla andra nordiska länder då det gäller mängden av poliser till exempel. Vi vill satsa på vår inre säkerhet för att förhindra oos från att bli som Sverige idag, där skjutningar, sprängningar, bilbränder och annat hot är vardag.

Landsbygspolitik: Finländsk matproduktion är något vi Sannfinländarna också känner starkt för. Inhemsk livsmedelsproduktion är ju bl.a en fråga om säkerhet när det gäller försörjningstrygghet och civilberedskap. Dessutom handlar det ju om att vi borde satsa på ren mat närä ifrån sådär klimatmässigt också. Våra matproducenter förtjänar att uppskattas bättre i ord och gärningar. Finländarna har rätt till sin egen skog, EU ska ta sina tassar bort från speciellt privat egendom. Ja överhuvudtaget borde vi vara stolta över vår sakkunniga skogsindustri och inte låta andra bestämma över oss där heller.

Invandringspolitik: De där löjliga påståenden om att Sannfinländarna är rasistiska -kasta dem i skrotkorgen. Vi välkomnar folk som vill integrera sig (tar själv ansvar om sin egen integrering) och kan med sitt jobb försörja sig själv OCH sin familj. Vad vi inte vill är invandring som orsakar problem för Finlands ekonomi, välfärd och trygghet. Mycket enkelt alltså. Vi arbetar för att inte få likadana skuggsamhällen i Finland som uppstått i Sverige. Vi har redan tillräckligt stora problem med ungdomsgäng, vi vill inte gå vidare emot Sveriges väg.

Utbildningspolitik: Det är på tiden att få skolorna i skick! Skolorna har gått mot fel håll redan en längre tid. Det ska krävas att eleverna har tillräcklig kunskap före eleven flyttas över till nästa klass, det är inte ok att det finns t.ex tredje klassister som inte kan ordentligt läsa. Det är inte ok, att läraren säger på första klassen att 6-7-åringen ”ska ta mera ansvar för sitt eget lärande” och vi har denna digitala portfolion som eleven bla bla blaa. Inlkusionen har inte fungerat, inomhusluftproblem tas inte på allvar, brist på vuxen närvaro i skolorna och alldeles för mycket digitalt. Småbarnspedagogiken fungerar inte då det är brist på personal, ändå uppmuntras föräldrar till t.o.m babysar att sätta sina barn i dagis istället för att samhället skulle stöda finländska familjer som vill sköta sina små barn hemma.

Miljöpolitik: Vi värnar om vår fina finska natur och miljö. Vi har en hel del lösningar för att få energi -och bränslepriserna lägre. De kräver dock att slopa världens mest ambitiösa klimatmål. Vi tänker att det är viktigt att göra smarta klimatåtgärder, men det är viktigt i det hela att inte försvåra för mycket finländarnas vardag och t.ex behålla vår konkurrenskraft inom bl.a vår industri.

Jag svarar helt jättegärna på alla frågor gällande vårt partis politik! Vi är för Finland. Inte emot svenskspråkiga i Finland utan för värnande av vårt gemensamma välfärdssamhälle. Ber om ursäkt för eventuella språkfel ovan, skrev med lite hast och mycket passion.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s