Lasten ja eläinten oikeudet ennen uskonnonvapautta!

Twiittini 17.2.2023

Eduskunnan perustuslakivaliokunta linjasi 16.2 lausunnossaan, että eläinten rituaaliteurastus pitää jatkossakin sallia Suomessa. Perustuslakivaliokunnan enemmistön mukaan ehdotettua sääntelyä on arvioitava perustuslain 11 §:n uskonnonvapautta koskevan sääntelyn kannalta. Kuulemma jokaisella on uskonnon ja omantunnon vapaus. Hitto mitä paskaa, sanon minä!

2020 Eduskunta oli ihanan yksimielinen kieltäessään tyttöjen/naisten sukupuolielinten silpomisen (”ympärileikkaus”), mutta poikien sukupuolielimiä saa edelleen silpoa ja hyvin säälittävän pieni osa kansanedustajista puolusti poikien koskemattomuutta. Ehdotettiin, että myös poikien sukupuolielinten silpoaminen (”ympärileikkaus”) kiellettäisi samalla, mutta se ei kansanedustajille käynyt. Oli jopa niin törkeitä heittoja kansanedustajilta kuin ”esinahan poistaminen on kuin luomen poisto”!

Monelle tuttu vertauskuva: ”Uskonto on kuin penis. Omastaan saa ja pitää olla ylpeä! Mutta sitä ei pidä ottaa esille julkisesti, ei tarjota lapsille, eikä se saa ohjata ajattelua.” Uskonnonvapaus on tosiaan tietenkin hieno asia, mutta se ei saa mennä yli lasten tai eläinten oikeuksien! Rituaaliteurastukset ja lasten ”ympärileikkaukset” ovat loppujen lopuksi oikeasti hyvin brutaaleja ihmisen keksimiä höpöhöpö-peinteitä, joiden olisi pitänyt kuolla historian saatossa. Jostain syystä päättäjillä ei riitä rohkeus puolustaa lastenoikeuksia ja eläntenoikeuksia kun vastassa on uskonto. Hyvin surullista!

Minua sattuu sydämeen kun tiedän, että Suomeni sallii uskonnon nimissä kaikenlaista karmivaa. Usko on minulle henkilökohtaisesti lohduttava asia, ei ketään loukkaava, ei ketään satuttava. En voi sulattaa sitä, että minun Suomeni sallii jonkun uskonnon menevän tärkeysjärjestyksessä ohi lasten ja eläimien.

Ei minkäänlaista kärsimystä voi uskonnon nimeen hyväksyä puolustuskyvyttömältä olennolta! Ei eläin tai pieni lapsi ole minkään uskonnon uskoja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s