Hengittele vaan hometta, lapsi kulta!

En tiedä mitä tällä hetkellä haluan enemmän; itkeä vai raivota! Vihdoin tuli ilmoitus kahden nuorimmaisen koulusta/esikoulusta, että osa koulusta kärsii vakavista sisäilmaongelmista.

Yllätyksenä ei tämä ilmoitus selvityksen tuloksista sinänsä tule. Oireita ollut molemmilla lapsilla (vanhempi ollut onneksi reilu puoli vuotta rakennuksesta poissa). Miksi lapsia ei ole pelastettu homekoulusta aikaisemmin, on se ihmetystä ja raivoa herättävä kysymys.

Kuulemma kaikkien esikoululaisten kaikki vaatteet tulee ottaa kotiin ja pestä 60 asteessa. Jos haju ei poistu, tulee kaikki lasten vaatteet heittää roskikseen! (Kaikki, eli: upouusi talvihaalari, välikerrasto, varavaatteet, unilelu, sadevaatteet, myssy, lapaset, sisätossut, talvikengät ja kumisaappaat. Mahdoton tehtävä muuten näin joulun alla meidän perheen lompakolle!) Mitä tapahtuu kaikelle esikoulun opetusmateriaalille, entä leluille?

Esikoulu tiedotti myös, että esikoululaiset siirretään saman rakennuksen sisällä…(rumpujen pärinää…) viereiseen luokkahuoneeseen, jossa sama sisäänkäynti ja eteinen kuin saastuneiksi todetuilla luokkahuoneilla! Ja voi jopa olla, että esikoulu on kyseisessä tilassa kevätlukukauden! Pitäisikö nuorimmalle sanoa vaan ”kestä kipu kuin mies, hengittele vaan hometta, lapsi kulta!”

Koulu ja päiväkoti toisensa jälkeen todetaan olevan täynnä sisäilmalle haitallisia mikrobeja. Näitä ”homekouluja -ja päiväkoteja ilmaantuu kuin tyhjästä vaikka totuus on, että lapset ja aikuiset kärsineet todennäköisesti jo pitkään ennen kuin selvitys sisäilmasta edes päätetään aloittaa.

(Olen jo aiemmin kertonut, miten esikoiseni on ollut homepäiväkodissa. Sieltä hän siirtyi homekouluun, jonka korjaus on kai valmistunut nyt kun hän on siirtynyt jo ylä-asteelle. Itsehän olen ollut töissä päiväkodissa, joka kärsi huonosta sisäilmasta.)

Alla pari kuvaa koulun ja esikoulun tiedotteista (ruotsiksi, sillä koulu/esikoulu ruotsinkielinen).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s