Päiväkodintäti, joka lähtee.

Olisi tarjolla henkisesti ja fyysisesti raskasta, vastuullista työtä paskalla palkalla! Jos kiinnostuit niin ota yhteyttä Helsingin kaupungin sote-rekryyn! Minuunkin ottivat yhteyttä kun olin heille laittanut just viime vuoden lopulla ja tämän vuoden alussa hakemuksen. Vaikuttaa epätoivoiselta. (Jännästi tosin eivät mistään tiedoistaan nähneet, että olin jo heidän palkkalistoilla ollut helmikuun alusta.)

Uusi hallitus meinaa ratkaista varhaiskasvatuksen ongelmat lisäämällä lasten määrää varhaiskasvatuksessa. Kyllä, luit oikein. Suurimmat ongelmat ainakin Helsingin varhaiskasvatuksessa on puute pätevistä työntekijöistä ja henkilökunnan vaihtuvuus, työntekijöiden työssä jaksaminen sekä pätevien sijaisten saaminen tarvittaessa. Moni päiväkoti on myös viimeistä neliömetriä myöten täynnä lapsia. Mutta ei hätää; hallitus aikoo ratkoa ongelmia varhaiskasvatuksessa lisäämällä lapsia päiväkoteihin.

Minä olen päiväkodintäti, joka lähtee alalta. Minä rakastan lapsia ja näen työn lastenhoitajana useimmiten hauskana, etenkin kun on osaavat kollegat ympärillä. Olen myös hyvä työssäni. En silti voi tehdä pidemmän päälle kahta työtä, jotta käteeni jäisi edes vähän rahaa pakollisten menojen jälkeen. Tämä työ ei sovi ihmiselle, jolla lapsia, asuntolainaa ja halua elää muulla kuin kaurapuurolla. Päätös ei siis ollut vaikea lähteä oman alani työstä kun kansanedustajan avustajan pestiä minulle tarjottiin.

Alkuvuodesta lastenhoitajien palkkaa nostettiin 25 eurolla kuukaudessa. Bussilippu kun kallistui niin ei tuostakaan käteen jää juurikaan. Enemmän tuo tuntui huonolta vitsiltä minun ja monen kollegan mielestä.

Olen onnellinen siitä, että kuopus viettää nyt viimeisiä viikkoja päiväkodissa ennen esikoulun aloittamista. Minun ei vanhempana enää tarvitse stressata varhaiskasvatuksen tilannetta rakkaudesta omaan lapseeni.

Poliittinen minä on silti hyvin ahdistunut, sillä pätevistä työntekijöistä on huutava pula eikä kukaan vaikuta ottavan asiaa vakavasti päättävillä tasoilla. Kun kutsumustyönä palkalla millä hyvänsä lastenhoidon työn näkevät eläköityvät tai palavat loppuun, mistä meinataan löytää tarpeeksi paljon pätevää henkilökuntaa? Onko siihenkin olemassa hallituksella jokin taikaseinä kuten muussakin? Voisiko joku pliis yrittää oikeasti ratkaista tätä ongelmaa, ennen kuin pommi räjähtää käsiin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s