Ei unohdeta nuoriakaan.

Eilen juttelin Narinkkatorilla nuoren äänestäjän kanssa. Nuori mies oli kiertänyt reippaasti eri puolueiden vaalipisteet. Itse annoin oman vaalimainokseni ja puolueen tavoitteet käteen ja kysyin mitkä asiat juuri hänelle ovat tärkeimpiä politiikassa nyt. Hän vastasi, että koulutus ja sairaanhoito. Juttelimme siinä sitten hetken tämän fiksun nuoren miehen kanssa ja kannustin tulemaan tutustumaan PS-Nuorten tapahtumiin.

Olisipa tämä Narinkkatorilla kohtaamani nuori mies tyypillinen nuori! Olisipa kaikki nuoret näin kiinnostuneita ja avoimesti tiedonhaluisia itseään(kin) koskevista asioista! Kunpa saataisi 18-25 -vuotiaiden äänestysprosentti näissä vaaleissa ennenkuulumattomiin ennätyslukemiin!

Olen saanut nimittäin paljon viestejä myös erittäin yksinäisiltä nuorilta. Nuorilta, jotka hyötyvät sitä, että vaalien alla ehdokkaat kuuntelevat heitä. On epämääräistä halua jutustella aiheesta kuin aiheesta. On erittäin järkyttäviä ja sydäntäsärkeviä elämäntarinoita. Kuuntelen toki, mutta samalla mietin miten ihmeessä olemme päästäneet tämänkin nuoren näin eksyksiin raiteilta.

On todella surullista, että vaalien ulkopuolella näitä ihmisiä ei juurikaan kukaan kuuntele, heillä ei ole ketään kenelle kunnolla jutella. Äänestäisitkö sinä kun olet menettänyt uskosi ja toivosi siihen, että joku näkisi sinut tärkeänä myös vaalien jälkeen?

On tärkeää olla unohtamatta mitään ikäryhmää. Jokaisen ikäryhmän hyvinvoinnissa meillä on Suomessa parannettavaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s