Saavatko hovi-oikeuden työntekijät jonkinlaista provisiopalkkaa siitä, että säästävät vankeinhoitolaitoksen resursseja?

”Ei erityisen syyllinen” luki Helsingin Uutisten artikkelissa yhtenä syynä, miksi mies oli saanut ehdottoman reilu vuoden kestävän vankeusrangaistuksen muutettua hovissa ehdolliseen rangaistukseen. Miten voi olla vähemmän tai erityisen syyllinen? Raiskaus tapahtunut ja mies sen raiskauksen tehnyt. Raiskaa naisen puistossa ja selviää ilman yhtäkään päivää vankeusrangaistusta, koska ei ole erityisen syyllinen! Uhri saattaa loppuelämänsä kärsiä raiskaajan teosta, mutta raiskaaja saa jatkaa arkeaan ihan kuin mitään ei olisi tapahtunut!

Sairas Sarjakuristaja päästetään vapaaksi pienen huilitauon jälkeen jatkamaan tappamista. Onko tämä joku oikeusjärjestelmän surkea yritys vähentää ylikansoittumista maailmassa; päästetään hullut murhaajat kaduille vähentämään väestöä Suomessa?!

10-vuotiaan kanssa voi myös aikuinen harrastaa Suomessa näköjään seksiä ilman, että se olisi erityisen paheksuttava asia, ainakin jos kysytään Suomen oikeusjärjestelmältä. Ei 10-vuotias ole lapsi Suomen tuomareiden mukaan, vaikka väittäisin, että suuren osan suomalaisten mielestä on. Toisaalta miksi se nyt olisi mitään muuta kuin uutta normaalia, olihan tietyn uskonnon profeetallakin alle 10-vuotias vaimo!

Mielestäni on niin järkyttävän väärin lähes päivittäin lukea näistä raivostuttavan mielipuolisista tuomioista Suomessa. Haluaakohan Suomen oikeuslaitos, että ihmiset alkavat tuomitsemaan rikollisia ihan itse? Vai saavatko esimerkiksi hovi-oikeuden työntekijät jonkinlaista provisiopalkkaa siitä, että säästävät vankeinhoitolaitoksen resursseja? Mikä ihme mättää, hei?!

Jos tässä ei haluta, että porukka alkaa ottamaan oikeuksia omiin pikku kätösiin, kannattaisi nyt ihan reippaasti siellä tuomioistuimien palleilla istuvien miettiä, että kannattaisiko sitä työtään hoitaa vähän tiukemmin ottein. Miten joku voi nähdä, että vakavien rikosten tekijät ansaitsevat jatkaa arkeaan kuin mitään ei olisi tapahtunut, vaikka ovat pilanneet tai jopa riistäneet toisen ihmisen elämän?!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s