Kotimaisuus luomua tärkeämpää!

Päiväkodin eteistä koristaa Palmian logolla oleva kaunis ruokalista, jossa kerrotaan miten pikkuiset kullanmurut tänäänkin saavat oikein luomujauhoista tehtyjä sämpylöitä välipalaksi. Monelle vanhemmalle varmasti tuttu näky. Makaroonilaatikossakin on käytetty oikein luomupastaa.

Palmian makaroonilaatikon jauhelihasta possu on Saksasta ja nauta Alankomaista (vai oliko toisinpäin)! Ei silti hätää, se 20% siitä makaroonilaatikosta on kuitenkin sitä LUOMUpastaa! Välittääkö Palmia sellaisista ”pienistä” asioista kuten hiilijalanjäljestä kun lihaa ja muita ruoka-aineksia kuskataan pitkän matkan päästä tänne…

Se on loistavaa, että Palmia kuvailee itseään aidosti kotimaisena palveluntuottajana, ja kyllä minä pidän monena päivänä päiväkodin ruokaa oikein syötävänä, mutta miksi Palmia suosii mm. ulkomaalaista lihaa? Onko se oikea paikka säästää rahaa?

Minä henkilökohtaisesti toivoisin, että ruoka, josta Helsingin kaupunki maksaa olisi mahdollisimman kotimaista. Ymmärrän toki, että sitä soijaa (jota tungetaan muuten kaikenlaisiin ruokiin, ei vaan niihin vegetaarisiin ruokiin) tai banaania ei saada täältä rakkaasta kotimaastamme, mutta kyllä aika monta raaka-ainetta saa, mm. sitä lihaa.

Onko se monen mielestä niin saamarin hienoa, että pilttinsä saa päiväkodissa luomuviljaa? Uskoisin, että useamman mielestä (ei vaan minun) olisi paljon tärkeämpää saada kotimaisia tuotteita lautaselle. Minulle käy myös luomu siinä vaiheessa kun rahaa jää yli, mutta ennen sitä en halua, että rahaa heitellään luomuun ja se 17% mitä lapseni kinkkukiusauksesta on lihaa on jostain Belgia-Saksa-akselilta.

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Kotimaisuus luomua tärkeämpää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s