Suomalaiset turvapaikanhakijat

Helsingissä on tuhansia ihmisiä leipäjonoissa, asunnottomia on Suomessa tuhansia (heidän joukossaan myös satoja perheitä). Äsken tuli vastaan Iltalehden artikkeli Helsingin turvakodeista. Naisia ja lapsia joudutaan käännyttämään pois ovelta, sillä paikkoja ei vain ole läheskään tarpeeksi.

Samaan aikaan vastaanottokeskuksissa tarjoillaan ruokaa öisinkin, jotta asukkaiden kulttuuria ja uskontoa varmasti kunnioitettaisiin ramadaninkin aikana. Pakko sanoa, että olen kuin klapilla päähän lyöty tästä vääryydestä. Juha Karjalainen kirjoitti eilen mielenkiintoisen blogikirjoituksen juuri tästä aiheesta, suosittelen lämpimästi lukemaan.

Asunnottomat, turvakodin tarpeessa olevat ja leipäjonoissa käyvät eivät pidä kovasti melua itsestään vaikka ovat suomalaisia turvapaikanhakijoita. He tarvitsevat turvaa ja me emme voi näköjään sitä antaa heille. Nämä ihmiset hakevat turvaa, ovat nälissään, kylmissään tai/ja vaarassa. Miksi emme auta niitä, miksi vastaanottokeskukset eivät ole täynnä heitä?  Miksi heille ei tarjota lämmintä ruokaa pari kertaa päivässä, he tuskin valittaisivat ruoasta.Tiedän, että monet, ja minäkin, ovat kysyneet tämän saman kysymyksen ennenkin, joten miksi mitään ei tapahdu?

Suomen partiolaiset keräsivät syksyllä hygieniapakkauksia turvapaikanhakijoille . Ihmettelin silloinkin, että miksi ihmeessä tämänlainen avustuskohde? Miksi ei hygieniapakkauksia asunnottomille tai ruoka- ja vaatekeräys oman kaupungin vähävaraisille? Kun ihmiset olivat innolla valmiina vastaanottamaan lähi-idästä tulleet turvapaikanhakijat koteihinsa, voisivatko he samat ihmiset nyt tarjota turvapaikkaa sitä tarvitseville suomalaisille?

Tilat vastaanottokeskuksille löydettiin supernopeasti, eikö Helsinki nyt pikapikaa löydä tilat hädässä oleville suomalaisille naisille ja lapsille? Auttaisiko korostaa sitä faktaa, että joukossa on myös maahanmuuttajataustaisia naisia ja lapsia? Turvakoti on elintärkeä paikka aivan liian monelle, siihen pitää löytyä tilat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s